Erkki Antinpoika ja Elin Paavalintytär tulossa Kairavuopioon.

Sukuni juuret ovat molempien vanhempieni puolelta syvällä Kairalan maassa. Sekä Isäni että äitini puolelta polveudun ensimmäisestä uudisasukkaasta Erkki Antinpojasta (Erik Andersson), jonka puoliso oli Elin Paavalintytär Pelkonen. Varmaa tietoa esi-isäni sukunimestä ei ole, sillä tiedossani olevat asiakirjat eivät valaise sitä. Yksi oletus on, että hän olisi ollut Pudasjärven Oinaita. 

Professori Pentti Virrankoski on Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin historia III -teoksessaan käsitellyt Erkki Antinpoika Oinaan tapausta. Tuon niminen mies putkahtaa esiin tuontuosta Pudasjärven 1660- ja 1670-lukujen asiakirjoista, mm. verotileissä hänet luetellaan 1/4 manttaalin talolliseksi. Virrankoski toteaa, kuinka Kuusamon alueella 1676 tulehtuivat lappalaisten sekä heitä tukeneen pappi Tuderuksen ja Iin ja Pudasjärven uudisasukkaiden välit. Riitaa syntyi lähinnä kalastusoikeuksista. Oikeudenkäyntipöytäkirjojen mukaan lappalaisten kalavesiä oli näet käynyt "verottamassa" myös Erkki Oinas sillä seurauksella, että hänen ja monen muun pyyntivälineet takavarikoitiin.

Vuoden 1674 verotileissä Erkki Oinasta ei kuitenkaan enää mainita eikä häntä ole kuolleeksikaan kirjattu, joten hänen on täytynyt jostain syystä lähteä pois kotiseudultaan. Juuri noihin aikoihin ilmaantuukin Kemijärvelle kaksi Oinasta, Erkki Antipoika ja Matti Matinpoika, joista Virrankosken mukaan edellinen lopulta asettui uudistilalliseksi Telamavuorenpäähän. Teoksessaan Vanhan Lapin valtamailla Matti Enbuske on kirjannut paikan nimen Talama warran pääksi.Tutkijat olettavat sen tarkoittavan Tallavaaranpäätä Kairavuopiossa.  

Vanhoissa asiakirjoissa tehdään selkoa Erkki Antinpojan poikien Paavon, Matin ja Ollin maanomistuksista 1700-luvun alussa.